HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marca: Što Real čeka? Dajte novi ugovor spektakularnom arhitektu!

Foto: Gulliver / Getty Images

LUKA MODRIĆ donio je Realu pobjedu kod Granade (2:1) kojom je dva kola prije kraja njegov klub došao na korak od naslova prvaka. Najčitaniji španjolski list na udarnom mjestu p(r)oziva upravu Reala zašto čeka s novim ugovorom za hrvatsku legendu najvećeg kluba.

Modrić je počeo akciju za Realov prvi gol, dok je za drugi asistirao te tijekom cijele utakmice sjajno vodio igru svoje momčadi. Što je za njegove godine (34) posebno važno, u nastavku, kada je jako dobra Granada na svom terenu (gdje je pobijedila Barcelonu) stisnula goste, vremešni Modrić sjajno je izdržao presing te do kraja utakmice vodio igru Reala i čuvao mu pobjedu.

Realovom playmakeru ugovor završava idućeg ljeta, a za dva mjeseca navršava 35 godina. Uzimajući u obzir ove činjenice, to što mu Real ne nudi produljenje ugovora čini se logičnim. Međutim, partijom poput one kod Granade Modrić prkosi logici i biologiji. Zato Marca traži da Real hitno djeluje.

"Netko bi Modriću morao dati novi ugovor... i to što prije" naslov je komentara utakmice. Marca u njemu, pod obrazloženjem zašto je Modrića proglasila najboljim igračem utakmice, piše:

"Bila je to blistava partija Hrvata koji se vratio na svoju superiornu razinu. Možda to nije na nivou Zlatne lopte, ali je blizu. Njegova završnica sezone je spektakularna i nedvojbeno je jedan od arhitekata Realovog sjajnog pobjedničkog niza od devet pobjede zaredom kada je najvažnije. Lukita igra kao nekada i usprkos tome što je sredina srpnja, on je fizički kao motor u sjajnom stanju. Ovo sve treba isticati zato što, ako mu ne ponude produljenje ugovora, za godinu dana više neće biti igrač Reala..."

 

Pročitajte više