LIGE PETICE

Marca: Strah i trepet u La Ligi, kreće revolucija

Foto: EPA

JEDNA od najboljih stvari u prvih šest kola La Lige je ta što se pojavilo nekoliko igrača koji još nemaju ni 20 godina, a za koje se već sada može reći da će biti zvijezde. Marca je tim igračima posvetila tekst i navijestila ih kao strah i trepet koji će pokrenuti revoluciju u La Ligi. 

Najmlađi je Ansu Fati koji ima tek 16 godina i pojavio se niotkud, a već sad je ostavio odličan dojam. Sve to nije promaklo ni čelnicima Španjolskog nogometnog saveza koji su se brzo pobrinuli da Fati nastupi za Španjolsku na Svjetskom prvenstvu U-17 sljedećeg mjeseca.

Rodrygo Goes (18) i Joao Felix (19) također su pokazali svoju kvalitetu, iako su naknade koje su za njih platili Real Madrid i Atletico Madrid mogle na njih staviti ogroman pritisak. Vinicius Junior (19) zabio je prvi gol za Real Madrid ove sezone i nastavlja pokazivati svoj potencijal.

Mislili su da je propao, a on se vraća sa stilom

Martin Odegaard (20) je još jedan igrač koji se iskazao u prvim tjednima nove sezone. Na posudbi u Real Sociedadu iz madridskog Reala na dobrom je putu da postane igrač kakav su mnogi mislili da će postati kada se kao 16-godišnjak pridružio Kraljevskom klubu. 

Kang-in Lee zabio je svoj prvijenac u LaLigi u srijedu, kao i Rodrygo. Nakon odlaska Marcelina s mjesta trenera Valencije, najvredniji igrač U-20 SP-a ovog ljeta dobio je prostora pokazati sav svoj talent, a Los Che od njega mnogo očekuje. 

Još jedan Kang-inov suigrač, Ferran Torres (19) je jedini Španjolac nominiran za Golden Boy nagradu, a osvajanjem nagrade za najboljeg igrača U19 Eura slijedi sličan put kao i Korejac.

Ima i stranaca koji oduševljavaju

Tri su strana igrača na trenutke pokazala svoj talent. Take Kubo (18) na posudbi u Real Mallorci iz Real Madrida, Alexander Isak (20) u Real Sociedadu te Samu Chukwueze (20) u Villarrealu.

Nisu svi talenti dobili priliku zablistati, iako su nominirani za Golden Boy: Andriy Lunin (20) - Zlatna rukavica s U-20 SP-a, na posudbi u Valladolidu iz madridskog Reala te Jean-Clair Todibo (20) u Barcelonu koji je zasad u sjeni ostalih braniča.

Ranije spomenuti igrači možda su poznatiji, ali u LaLigi postoji još igrača mlađih od 20 godina koje svakako treba spomenuti: Fran Beltran (Celta Vigo, 20), Mohammed Salis (Valladolid, 20), Pedro Porro (Valladolid na posudbi iz Manchester Cityja, 20), Emerson (Real Betis, 20), Diego Lainez (Betis, 19), Bryan Gil (Sevilla, 18), Andere Barrentxea (Real Sociedad, 18) i Manu Morlanes (Villarreal, 20), između ostalih.

Pročitajte više