skijanje

Marco Odermatt je najbolji na svijetu, uvjerljivo je osvojio Veliki kristalni globus

Foto: Profimedia

AUSTRIJANAC Vincent Kriechmayr pobjednik je zadnjeg spusta sezone koji su skijaši vozili na završnici Svjetskog kupa u Courchevelu, a Švicarac Marco Odermatt službeno je osvojio Kristalni globus zauzevši drugo mjesto u utrci.

Olimpijski pobjednik u veleslalomu 24-godišnji Odermatt je prvi put u karijeri osvojio Kristalni globus, naslijedivši prošlogodišnjeg pobjednika Alexisa Pinturaulta. U ukupnom poretku je Odermatt slavio s nedostižnih 1459 bodova, tri utrke prije kraja, drugi je Kilde s 1100 bodova, dok je treći Norvežanin Henrik Kristoffersen s 874 boda. Zadnji Švicarac koji je osvojio Kristalni globus bio je Carlo Janka 2010. godine. 

Kriechmayr je pobijedio u današnjem spustu s vremenom 1:50.43, a Odermatt je bio drugi s 34 stotinke sporijim vremenom  (1:50.77), a treći je još jedan Švicarac Beat Feuz s 54 stotinke sporijim vremenom (1:50.97). 

Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde zauzeo je četvrto mjesto (zaostatak 85 stotinki) te osvojio mali Kristalni globus u spustu. Kilde je u poretku spustaša vodeći sa 620 bodova, 13 više od Feuza, četverostrukog uzastopnog osvajača malog globusa u spustu. Talijan Dominik Paris je u ukupnom plasmanu spusta zauzeo treće mjesto s 522 boda. Sutra se u Courchevelu vozi superveleslalom. 

Pročitajte više