Marin Čilić opet pokorio Moskvu i uzeo naslov nakon godinu dana čekanja!

Foto: Hina 

MARIN ČILIĆ obranio je naslov na Kremlin Kupu u Moskvi. U finalu je za sat i pol svladao Španjolca Roberta Bautistu sa 6:4, 6:4. Na istom mjestu Bautistu je marin u finalu slomio i lani, identičnim rezultatom.

Čiliću je odradio svoje 23. finale u karijeri na ATP i Grand Slam turnirima, ali tek prvo u 2015. godini. Čilić je uzeo svoj 14. naslov. Od listopada 2014. godine čeka da podigne trofej. Posljednji put napravio je to baš u Moskvi, baš protiv Bautiste. 

Danas je naš tenisač u meč bio izuzetno precizan. Osigurao je svega dvije "break lopte" i obje je iskoristio. U prvom setu je oduzeo servis Španjolcu kod 3:2, a u drugom kod 2:2, dok je sve četiri "break-lopte" Španjolca obranio. Marin je odservirao i devet as-servisa u Olimpijskoj dvorani u Moskvi, a trijumfom je ostao i u utrci za završni ATP masters. S 13. mjesta skočio je na 11. poziciju. Pobjeda u ruskoj prijestolnici donijela mu je 127 tisuća dolara nagrade i 250 ATP bodova.

Čilić je prvi turnir u karijeri osvojio u kolovozu 2008. godine u New Havenu, 2009. godine je bio pobjednikom Chennaija i Zagreba, a godinu dana kasnije obranio naslove na oba turnira. U 2011. godin osvojio je samo Sankt Peterburg, u 2012. je uzeo Quenns i Umag, da bi u 2013. osvojio Zagreb Indodors. U 2014. Čilić po četvrti puta osvaja Zagreb, a potom i Delray Beach, da bi u rujnu iste godine ostvario najveći trofej u karijeri - US Open. Tu godinu iz snova Međugorac završava osvajanjem Moskve.
 

Pročitajte više