MARINE, SLUŠAŠ LI OVO? "Nemam ja pojma što sam napravio, užasno sam umoran..."

Foto: Getty Images/Guliver Image

GILLES Müller seznacionalno je s 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13 pobijedio Rafaela Nadala i plasirao se u četvrtfinale Wimbledona, gdje ga čeka naš Marin Čilić.

"U petom setu sam gledao u nebo, bio sam uvjeren da će pasti mrak i da nećemo stići završiti meč. Jako sam umoran, meč je bio užasno naporan, ali presretan sam da sam slavio", rekao je 34-godišnji Luksemburžanin, koji je izjednačio rezultat karijere na Grand slamovima.

Poveo je 2:0 u setovima, ali se Rafa "nadalovski" vratio na 2:2 i činilo se kao da će potpuno okrenuti susret.

"Mislim da nisam uopće tako loše igrao u trećem i četvrtom setu. Govorio sam si da samo tako nastavim, počeo sam malo bolje servirati i na kraju je, eto, presudilo par poena. Teško je reći da je nešto specifično odlučilo meč", rekao je Müller.

Luksemburžanin je u prva četiri kola na terenima proveo 13 sati, čak pet više od Marina Čilića, koji je svaki meč dobio u tri seta. Danas je za samo 101 minuti poderao Roberta Bautistu-Aguta 6:2, 6:2, 6:2 i puno odmorniji će dočekati srijedu i borbu za polufinale.

Marin je zadnje tri godine ispadao u četvrtfinalu Wimbledona, no igrao je dvaput protiv Đokovića i jednom protiv Federera. Dobije li Müllera, u polufinalu će igrati protiv boljeg iz susreta Andyja Murraya i Sama Querreya.

Pročitajte više