Mario Ančić ponovo pregazio Seppija, Čilića prekinula kiša

MARIO ANČIĆ je sigurnim korakom zagazio u drugo kolo Roland Garrosa pobijedivši Seppija 6-2, 7-6 (1), 6-2.

Nakon što je ekspresno protutnjao prvim setom, nepotrebno žureći na početku drugog poklonio je Seppiju break koji je Talijan držao do 5-3 i onda pukao. Mario je tada sjajno odigrao retern gem, sigurno sačuvao servis i odveo drugi set u tie break. Seppi je odmah na početku, nakon duge izmjene, pogriješio i uz jednu dvostruku servis grešku, više nije mogao stati Mariju na put.

I u trećem setu je Mario bio čvršći, sigurniji i raznovrsniji. U drugom kolu čeka na pobjednika iz duela dvojice kvalifikanata,  Rumunja Crivoia i Španjolca Moarrera. Španjolac u četvrtom setu prije drugog kišnog prekida vodi 5-3.

Čilića prekinula kiša

Danas je kiša zaustavila Marina Čilića, ali nadamo se ne i definitivno jer je hrvatski tenisač do drugog kišnog prekida bio  bolji igrač od Robina Hassea. Meč je prekinut pri rezultatu 7-6(6), 6-2, 6-5 za Čilića.

U prvom setu je po običaju ispuštao priliku za prilikom, ali u tie breaku nije. Tu tijesnu završnicu seta odigrao je vrlo agresivno i iskoristio minimalnu prednost. U drugom je setu samo produžio dominaciju i čvrsto držao igru pod kontrolom. Kiša je zaustavila Marina pri vodstvu od 6-5 u trećem set i sutra kada nastave Haase će servirati za opstanak u meču.

Foto: AFP

Pročitajte više