Mario Ančić poražen u prvom kolu Hopman Cupa

NAKON što je Marijova mlađa sestra Sanja Ančić na otvorenju ekshibicijskog turnira mješovitih parova što se igra u australskom Perthu, poražena od španjolske tenisačice Anabel Medinom Garrigues, u ponedjeljak je loš početak sportske godine zabilježio i Mario Ančić koji je izgubio od Tommyja Robreda s 3:6, 7:5, 6:3.

Robredo je pobjedom nad Marijom u pertskoj Burswood Dome dvorani, Španjolskoj osigurao prednost od 2:0. Prvi su bod Španjolci  osigurali pobjedom Garrigues koja je nakon svega dva odigrana seta slavila nad 18-godišnjom Sanjom Ančić.

Mario je pak na otvorenju današnjeg meča uspio odnijeti prvi set, no Španjolčev jedan "break" bio je dovoljan da u šestom gameu drugog seta preokrene tijek igre i nakon znatnog povećanja samopouzdanja meč, koji je trajao 160 minuta, završi pobjedom.

Medina Garrigues, 27-plasirana na WTA listi, na terenu je pokazala potpunu dominaciju nad mladom Sanjom koju je nadigrala sa 6:3, 6:1.

U igri Marijove sestre vidjelo se neiskustvo nastupa na značajnijim turnirima, što je Garrigues dobrano iskoristila u prvom setu koji je dobila za svega 34 minute.

Pročitajte više