Mario Ančić prvi put u karijeri igra ATP u Umagu!

MARIO ANČIĆ ove će godine prvi put zaigrati na umaškom ATP turniru. Nakon što je prije nekoliko mjeseci potvrđeno kako će, baš kao i prošle godine, nastupiti Ivan Ljubičić i pobjednik Nikolaj Davidenko, informaciju za Ančića potvrdio nam je novi direktor turnira Vanja Božičković.

"To je definitivno potvrđeno, Mario Ančić će prvi put igrati u Umagu. To je tenisač koji ima veliku karizmu i posebno nam je drago što se odlučio za nastup kod nas. Ančić nije samo sportska veličina, on je i velika ljudska veličina koja je pauzu zbog bolesti iskoristila kako bi među ostalim predavala i na Harvardu. To je nešto posebno", rekao je Božičković u intervjuu za Index dodavši da bismo ove godine u Umagu mogli gledati poker hrvatskih teniskih asova.

"Ivan i Mario su sigurno na turniru, što znači da imamo pobjednički Davis Cup tim. Razgovaramo i s Ivom i Marinom. Oni će nešto kasnije objaviti konačnu odluku, no obostrani interes sigurno postoji."

Što je s ostalim velikim imenima?

"Davidenko je već ranije potvrdio nastup, a u pregovorima smo s još nekoliko velikih teniskih imena. No, o tome je još rano govoriti. Više informacija ćemo iznijeti šest tjedana prije početka na press konferenciji. Naravno, neke stvari treba ostaviti i kao iznenađenje."

Božičković je zadovoljan kako za sada idu pripreme. Kaže kako će spreman dočekati svoj "debi" na direktorskoj poziciji kada sve krene.

"Na početku, kada sam u studenom preuzeo ovu funkciju, u javnost smo izašli s planom kojeg se striktno držimo. Rekao sam da ćemo u ožujku izaći s nekim imenima, a to smo i napravili, najavili smo neke nove tenisače, evo, s Ančićem smo to ostvarili... I tehnička strana priče ide kako je zacrtano. Vjerujem da će i zabavni dio koji očekuje sve posjetitelje biti pravo osvježenje", smatra direktor.

S financijama, za sada, nema problema.

"Ovako velik i ugledan sportski događaj ne bi smio imati problema s financiranjem. Ovo je turnir s odličnom tradicijom, dobrim imidžem i puno posjetitelja. Naravno, troškove moramo držati pod kontrolom, uz brigu da kvaliteta turnira ne opadne. Svi sponzori su se i ove godine odazvali, a ako su neki ugovori smanjeni, prinose smo našli negdje drugdje. Jako pazimo kako se troše prikupljena sredstva. Cilj turnira nije profit nego kvaliteta."

Je li Božičković požalio zbog preuzimanja direktorske palice nakon 20 godina Slavka Razbergera ili ne?

"Nikada. Prvo, ja obožavam sport, jako volim raditi bilo kakve poslove uz sport, a velika je čast voditi ovako velik turnir. To je poseban užitak", zaključio je Božičković.

Pročitajte više