Mario Gavranović umirovio se s 33 godine

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

NEKADAŠNJI švicarski reprezentativac te igrač Rijeke i Dinama Mario Gavranović (33) odlazi u nogometnu mirovinu, prenose švicarski mediji. Gavranović je od proteklog ljeta bio slobodni igrač. Zadnji klub za koji je igrao bio je turski prvoligaš Kayserispor, u koji je stigao iz Dinama 2021. godine.

Švicarski napadač u ranim je danima karijere igrao za švicarske klubove Ticino, Yverdon Sport, Lugano i Xamax, potom se preselio u Bundesligu, gdje je bio član Schalkea i Mainza, da bi se vratio u Zurich. Došao je u Rijeku 2016. godine za 600 tisuća eura te postao jedan od najboljih igrača u momčadi Rijeke koja je osvojila prvi i jedini naslov prvaka Hrvatske.

Za Rijeku je u 80 utakmica zabio 40 golova, a nakon toga je prešao u Dinamo, s kojim je osvojio još pet naslova prvaka. Dinamo je klub u kojem je odigrao najviše utakmica u karijeri (132) i zabio najviše golova (48). Osim toga, odigrao je i 41 utakmicu za švicarsku reprezentaciju, za koju je zabio 16 golova. Od reprezentacije se oprostio još prošle godine.

Pročitajte više