Mario Stanić ide u Šahtar. Postao je pomoćnik novog trenera

MARIO STANIĆ pridružio se Dariju Srni u Šahtaru. Bivši hrvatski reprezentativac postao je pomoćnik Marinu Pušiću, novom treneru ukrajinskog velikana.

Stanić je nakon završetka igračke karijere radio kao skaut u belgijskom Club Bruggeu i bio savjetnik za sportska pitanja u Hajduku za vrijeme predsjednika Marina Brbića. Stanić će u Šahtaru surađivati sa Srnom, sportskim direktorom. Srna je do imenovanja Pušića bio i privremeni trener momčadi.

Bit će pomoćnik Hrvatu

Pušić u Šahtar stiže nakon što je bio pomoćnik Arneu Slotu u Feyenoordu. Riječ je o rođenom Mostarcu koji je igračku karijeru započeo u mostarskom Veležu prije nego što je kao junior otišao u Crvenu zvezdu. Bio je dio momčadi koja je 1991. osvojila Kup prvaka, ali je bio premlad da bi igrao. Vratio se u Velež pa otišao u nizozemski De Graafschap, da bi nakon nekoliko sezona u nižim njemačkim ligama završio karijeru i počeo igrati futsal.

Nakon toga je vodio neke futsal ekipe u Nizozemskoj, da bi 2013. postao pomoćni trener u NAC Bredu. Kao asistent je radio i u Interu iz Bakua pa u Twenteu u kojem je u ožujku 2018. postao glavni trener. Ispao je iz lige, ali se odmah vratio, da bi u svibnju 2019. dobio otkaz te je odmah postao pomoćni trener u AZ Alkmaaru.

U 100 utakmica kao pomoćnik na klupi Feyenoorda upisao je 65 pobjeda, 20 remija i 15 poraza, a osim titule prošle sezone, u pretprošloj je igrao finale Konferencijske lige koje je izgubio od Rome Josea Mourinha.

Pročitajte više