Mario Stojić – "biser hrvatske košarke"

HRVATSKI košarkaš Mario Stojić, odnedavno košarkaš Real Madrida, prozvan je "biserom hrvatske košarke". Real Madridu je, ne samo dobar, već prijeko potreban, a u hrvatskoj reprezentaciji za njega nije bilo mjesta.

Svakom izborniku reprezentacije uvijek netko ima za prigovoriti, zasluženo ili ne, nevažno je. Tako je Spahija odlučio da Marija Stojića neće voditi s reprezentacijom na Europsko prvenstvo.

Iako je Stojić sa Spahijom bio na SP-u mladih košarkaša, bio je jedan od najboljih, prošao je sve reprezentativne kategorije, ali za seniorsku kategoriju nije bio spreman.

Nitko ne zna zašto Stojić nije putovao u Švedsku, ali šuškalo se da su neki igrači bili izabrani zbog prijateljstva izbornika s njihovim managerima.

No, Stojić više ne želi razmišljati o reprezentaciji, za njega je to prošlost. Real Madrid složio je posve novu momčad: ima novog trenera i nove igrače.

Mario Stojić jedan je od pojačanja na koje trener Lamas najozbiljnije računa. Španjolsko prvenstvo počinje u subotu, ali pitanje je koliko će Stojić moći igrati zbog ozljede. Za cijelu utakmicu nije spreman, ali vjeruje kako će dobiti priliku.

Julio Cesar Lamas poznaje Stojića iz Alicantea, i smatra kako ima izvrsnu budućnost, te se nada kako će eksplodirati u dresu Real Madrida.

Stojić je iz košarkaškog kluba Zagreb otišao u Benetton, gdje je igrao dobro dok se nije ozlijedio. Prešao je u Alicante gdje se ispočetka morao dokazivati, što je i uspio. Nakon Alicante smjestio se u Real Madridu. 

Pročitajte više