Marion Jones pred zagrebačkim studentima: Zbog dopinga su mi uzeli medalje, ali ne i uspomene!

36-GODIŠNJA Marion Jones, proslavljena američka atletičarka, na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu održala je predavanje u sklopu predstavljanja svog programa "Take a break".

Kroz svoje iskustvo Jones želi mladima pomoći da poboljšaju svoju budućnost. Američka sprinterica, skakačica u dalj i profesionalna košarkašica, zbog korištenja dopinga ostala je bez pet zlatnih medalja koje je osvojila u Sydneyju 2000. godine.

Šest mjeseci provela je u zatvoru nakon čega se u sport vratila kroz košarku. Igrala je nepune dvije godine.

"Jako me boli što sam ostala bez pet olimpijskih medalja. Nemam medalje, ali nitko mi ne može uzeti moje uspomene. Gdje je sada trener koji mi je davao nedozvoljena sredstva, zaista ne znam a i ne zanima me", kazala je Jones koja je gostovala pred 300 zagrebačkih studenata, a sinoć se u Esplanadi družila s proslavljenim hrvatskim sportašima; Pericom Bukićem, Danirom Nakić Bilić...

"Ne gledam previše atletiku jer nemam vremena uz troje djece i silna putovanja. Samo zbog svoje djece sam priznala uzimanje dopinga, nisam mogla lagati i na takav način odgajati svoju djecu", dodala je Jones koja će svoje predavanje "Stay Clean, Stay fit" održati i pred zadarskim studentima.

Pročitajte više