Mark Viduka karijeru završava u Hrvatskoj?

NAKON potonuća Newcastla i ispadanja u Championship ligu, sve je izgledniji odlazak Marka Viduka. Australci kao njegovo odredište spominju Hrvatsku.

The Australian nije specificirao postoje li konkretne ponude iz Hrvatske za 33-godišnjeg napadača Newcastlea, no čini se kako je takav rasplet završetka karijere nekadašnjeg australskog reprezentativca, poprilično izgledna opcija. Najmanje je izgledna opcija odlazak u australsku ligu, navode tamošnji mediji.

Naime, Australian piše kako je poprilično izvjesno da će Viduka napustiti redove sada već drugoligaša Newcastlea te da želi karijeru završiti u nekom od klubova koji igra na najvišem nivou. Obzirom na probleme s ozljedama s kojima se susretao posljednjih sezone, čini se kako će teško naći angažman u nekom od klubova koji igra u Ligi prvaka.

Dakle, preostaje mu angažman u nekom od klubova koji se bori za prezimljavanje u Europi. Što se Hrvatske tiče, tu se logično nameće Dinamo. Viduka je sa zagrebačkim klubom dok se on još zvao Croatia, igrao Ligu prvaka, a jasno je da je Mamićeva želja to natjecanje u sezoni 2009./2010. Obostrani interes bi svakako mogao postojati.

Nije isključen niti odlazak u Hajduk jer podsjetimo, Vidukini su iz Pridrage kod Zadra. Obzirom da je navedeno mjesto u rajonu kralja novigradskih ribara Rene Sinovčića, možda će i Zadar igrati na kartu lokalpatriotizma, iako je to malo izgledna opcija.

Inače, Viduka se nije slavno rastao sa zagrebačkom publikom. Podsjetimo, navijači su mu zamjerili što je u utakmicama za koje je doveden, dakle u utakmicama Lige prvaka, bio poprilično neprecizan.

To je kulminiralo u zagrebačkom dvoboju sa Ajaxom (0:0) kada je ispraćen salvom zvižduka jer je u toj utakmici promašio nekoliko mrtvih šansi.

Možda je vrijeme za pomirenje Viduke i zagrebačke publike?

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više