Mark Viduka odgodio oproštaj od Socceroosa

NEKADAŠNJI napadač zagrebačkog Dinama, a sada član engleskog premierligaša Middlesbrougha, Mark Viduka (31) odgodio je oproštaj od australske nogometne reprezentacije.

Nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj na kojem su Socceroosi ispali u osmini finala iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca u 90. minuti od kasnijih svjetskih prvaka Talijana, Viduka je najavio kako razmišlja o prekidu reprezentativne karijere. Međutim, nakon podužeg razmišljanja Viduka je odlučio kako još uvijek nije vrijeme za mirovinu.

"Želim igrati za reprezentaciju i pomoći joj na završnici Azijskog prvenstva 2007. godine," poručio je napadač "Boroa", koji je u dresu australske vrste prikupio 37 nastupa i postigao šest pogodaka.

Viduka se dogovorio s privremenim izbornikom Grahamom Arnoldom da preskoči utakmice koje će se igrati ove godine jer mu je supruga trudna. Gospođa Viduka trebala bi roditi u listopadu, kada Australce očekuje prijateljska utakmica protiv Paragvaja i završno kolo kvalifikacija za Azijsko prvenstvo protiv Bahraina.

"Arnold je pokazao veliko razumijevanje. Želim biti uz suprugu kada rodi. Putovanja u Australiju iznimno su duga i izgubio bi previše dana i to u danima kada supruga treba roditi," poručio je Viduka.

Australija je već izborila plasman na Azijsko prvenstvo što će se u srpnju iduće godine održati u Indoneziji, Maleziji, Tajlandu i Vijetnamu.

Pročitajte više