Marko Brkljača bio je otpisan u Dinamu. Sad ga Jakirović vodi na pripreme

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

TRENER Dinama Sergej Jakirović danas je na konferenciji za medije objavio popis igrača koje uskoro vodi na pripreme za nastavak sezone. Dva dana prije odlaska u Rovinj Dinamo će na Maksimiru igrati protiv slovenske Rogaške.

U Istri će 13. siječnja igrati protiv Celja, koje vodi bivši Dinamov trener Damir Krznar. 16. siječnja na rasporedu je susret s Makedonijom GP, a dan kasnije igrat će protiv poljskog Slaska. Ne zna se još jedino s kim će Dinamo igrati 10. siječnja, ali to će se uskoro dogovoriti. Samim popisom Jakirović je prilično iznenadio.

Igrao za Dubravu i Aluminij

Na njemu je vjerojatno najveće iznenađenje Marko Brkljača, mladi veznjak koji je kao slobodan igrač prebjegao iz Hajduka u Dinamo, ali se nikad nije uspio nametnuti. Mislilo se da je otpisan u Maksimiru, ali očito je Jakirović procijenio da mu može dati još jednu šansu.

Podsjetimo, Brkljača je odbijao produljenje ugovora s Hajdukom i na ljeto 2022. postao novi igrač Dinama. Usprkos odličnim igrama za juniorsku ekipu, u prvoj se nije nametnuo. Upisao je jedan nastup za Dinamo i 11 za drugoligašku Dubravu kroz dvojnu registraciju. Ovu sezonu 19-godišnji Brkljača do sada je proveo na posudbi u slovenskom Aluminiju, za koji je nastupio osam puta.

 

Pročitajte više