Marko Popović opet najbolji u Žalgirisu

U DVA dana, momčad Žalgirisa ostvarila je dvije pobjede u Kaunasu u Baltičkoj ligi, a u obje je Marko Popović bio najbolji strijelac svoje momčadi.

Nakon subotnje pobjede u derbiju Baltičke lige nad Lietuvos Rytasom 80-72, Žalgiris je samo dan kasnije stigao do nove pobjede na svom parketu, ali puno teže izborene. ''Zelena šuma'' je, naime, svladala Kalev iz Talinna 91-90 pred 1198 gledatelja, a junak pobjede domaćina bio je, kao i u subotu – naš Marko Popović!

Hrvatski reprezentativac je 37 sekundi prije kraja rezultatski vrlo izjednačene utakmice asistirao Juraku za izjednačenje 90-90, a potom je dvije sekunde prije posljednjeg zvuka sirene pogodio prvo, a potom namjerno promašio drugo slobodno bacanje za konačnih 91-90.

Popović je bio prvi strijelac svoje momčadi s 21 košem. Nije pogodio niti jedan šut za dva poena (0/2), ali je ubacio šest trica iz 10 pokušaja, te 3 od 4 slobodna bacanja, a imao je i 1 skok, te po dvije asistencije i osvojene lopte u 28 minuta igre.

Kod gostiju, hrvatski krilni centar Mateo Kedžo igrao je 15 minuta i postigao 7 koševa (šut 2/4 za dva poena, 1/3 za tricu), uz 1 skok i po jednu osvojenu i izgubljenu loptu.

Žalgiris je ostvario sedmu pobjedu i jedina je momčad bez poraza u Baltičkoj ligi, dok je Kalev u sedmom nastupu upisao peti poraz.

Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više