Marko Rog se vraća u HNL?

Foto: EPA

MARKO ROG (28) bi se mogao vratiti u SuperSport HNL. Hrvatski veznjak ove sezone nije upisao nijedan nastup za Cagliari zbog ozljede koljena koju je zadobio u srpnju 2023. u pripremnoj utakmici s Rominom U-19 momčadi. Rog je tada dobio udarac u koljeno, a klub je potvrdio tešku ozljedu prednjeg križnog ligamenta, što je treća takva ozljeda u njegovoj karijeri.

Talijanski insajder Nicolo Schira tvrdi da bi se Rog mogao vratiti na teren sredinom veljače, ali dodaje i da je nekoliko klubova za njega zainteresirano. Osim toga, medij L'Unione Sarda navodi da bi Rog mogao promijeniti sredinu već u zimskom prijelaznom roku i potpisati za jedan od hrvatskih klubova. 

Rogov ugovor vrijedi do ljeta 2026. godine. U Cagliari je stigao 2020. iz Napolija za 15 milijuna eura, ali je ukupno upisao svega 79 nastupa, tri pogotka i tri asistencije jer je često imao problema s teškim ozljedama koljena. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 1.5 milijuna eura.

Rog ima 21 nastup za Hrvatsku

Karijeru je započeo u Varaždinu te je igrao za Split i Dinamo prije no što je otišao u Napoli u poslu vrijednom 13.5 milijuna eura. U jednoj je sezoni bio posuđen Sevilli, a potom 2019. i Cagliariju, čiji je i danas član. 

Rog ima i 21 nastup za hrvatsku reprezentaciju. Debitirao je 2014. godine kod izbornika Nike Kovača, igrao je protiv Španjolske (2:1) na Europskom prvenstvu 2016., kao i u kvalifikacijama i Ligi nacija u narednim godinama. Posljednju minutažu dao mu je Zlatko Dalić 2020. protiv Portugala (2:3) u Ligi nacija.

Pročitajte više