Damir Markota potpisao za Cedevitu: "Vratio sam se kući"

Foto: KK Cedevita

AKTUALNI prvak Hrvatske KK Cedevita predstavila je novo pojačanje. Bivši hrvatski reprezentativac Damir Markota službeno je potpisao za 14. klub u karijeri.

"Ovdje sam da zaželim Damiru dobrodošlicu. On je još jedna kockica u ovoj našoj slagalici koju slažemo. Iskoristili smo priliku koja se ukazala njegovim raskidom ugovora u Turskoj, a on je već ranije bio u našim razmišljanjima. Mislim da smo doveli iznimno kvalitetnog igrača, koji će nam pomoći u našim najvišim ambicijama", izjavio je direktor kluba Davor Užbinec na službenom predstavljanju.

Markota je više sezona igrao za Cibonu, gdje je i počeo karijeru, a u Zagrebu mu je i obitelj. "Jako mi je drago da sam se vratio kući. Prvi dojmovi su odlični. Prvi put sam u Cedevitinom trening-centru i zasad je sve odlično. Želim se uklopiti što prije kako bih mogao pomoći ekipi. To je prvo što želim napraviti, a onda korak po korak", rekao je Markota.

Cedevita u srijedu u 19:45 u Domu sportova u sklopu 7. kola Eurokupa dočekuje tursku Darušafaku. Markota tu momčad dobro poznaje, s obzirom na to da je igrao u Turskoj.

"To je definitivno dosta nezgodna ekipa. Što Jure pripremi, treba se protiv njih držati tog sistema i ne previše iskakati iz njega. Po meni je jedan od njihovih ključnih igrača Wilbekin i ako se njega uspije zaustaviti onda se već pola posla obavilo."


Novinari su Markotu pitali gdje se vidi u momčadi Cedevite.

"Trenutno ne gledam tako daleko. Idem korak po korak. Ne znam još nijednu akciju, tako da bi bilo glupo reći gdje se ja vidim. Znam suigrače, a i radio sam s trenerom Jurom Zdovcem. Kod njega se zna tko što radi i ja ću raditi ono što on bude htio od mene", izjavio je Markota.



Trener Zdovc veseli se novom pojačanju u rosteru: "Ja bih iskoristio priliku da zaželim Damiru dobrodošlicu. Zahvaljujem upravi što su doveli još jednog igrača koji nas stvarno može dignuti na jedan viši nivo. Teško da on nešto bitno može dati već sljedeću utakmicu protiv Darušafake, ali sigurno da će se to kasnije brzo pokazati."

Zdovc i Markota opet zajedno

Zdovc je Markoti bio trener u Union Olimpiji, a u Turskoj su bili na suprotnim stranama kad je Zdovc vodio Gaziantep, a Markota igrao za Istanbul.

"Ja sam s Damirom radio i znamo se. Otad je prošlo nekoliko godina. On se vjerojatno promijenio, a i ja sam se promijenio. On vjerojatno nabolje, a ja nagore. Pratio sam ga i u Turskoj kad smo bili na suprotnim stranama. On definitivno slovi za igrača koji je raznovrstan, iskusan, zna i razumije košarku. Tako da nas mora dići na viši nivo, no kako će se točno uklopiti je teško sada reći. Trebat će jedno vrijeme da on sve pohvata jer kod mene ima puno nekih pravila, puno nekih detalja i puno sistema. Sigurno da će igrati na obje centarske pozicije. Više će biti na četvorci, ali bit će nekad i na petici. Može igrati sa svakim, što je bitno. Može igrati s Andrijom, Chrisom, sa svima", rekao je Zdovc.
 




 

Pročitajte više