Marković: Barić ostaje izbornik

Uvjeren sam kako će ova generacija koju vodi Otto Barić i koju će voditi u Portugalu, izboriti i plasman na Svjetsko prvenstvo," istaknuo je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković na novinarskoj konferenciji u Kući nogometa, jurtro nakon ljubljanskoj trijumfa koji je "vatrene" odveo na Europsko prvenstvo u Portugal.

Komenirajući napise u hrvatskim novinama u kojima neki članovi Izvršnog odbora HNS-a traže Barićevu smjenu, Marković je istaknuo kako su izbornik i njegovi suradnici napravili veliki posao. "Bilo je ovo stresno razdoblje za nas jer smo preko dodatnih kvalifikacija morali izboriti plasman na EP. Međutim, nema niti govora o mogućoj smjeni Barića. Neki od članova već su nazvali i demantirali napisano," dodao je Marković.

Barić ima ugovor s HNS-om do 31. prosinca 2003. godine. "Taj se ugovor automatski produžuje do 31. srpnja iduće godine ako se hrvatska reprezentacija plasira na EP u Portugalu," dodao je glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić.

Izbornik Barić je medijske napise o njegovo smjeni prokomentirao riječima: "Sve ti mogu oprostiti, ali uspjeh ne."

Uz Barića, Markovića, Srebrića, člana stručnog stožera, Dražena Ladića na novinarskoj konferenciji je bio i izbornik U-21 reprezentacije Martin Novoselac, čiji su odabranici također izborili plasman na završnicu EP-a. "A" i U-21 reprezentaciju na Europskoj smotri imat će još jedino Danska, Njemačka, Švedska, Švicarska i Portugal.

"Želim se zahvaliti trenerima mlađih uzrasta bez kojih ne bi bilo rezultata ovih selekcija," kazao je Novoselac.

Pročitajte više