Marković i dalje želi Barića?

PREDSJEDNIK HNS-a Vlatko Marković brani Otta Barića i pita se treba li Hrvatskoj uopće novi izbornik, jer je Barić ispunio ono što je ugovorom dogovoreno - odveo je Hrvatsku na EP.

Marković je naime u intervjuu Sportskim novostima, dok se govorilo o biranju novog izbornika, nekoliko puta ponovio: "ako će se uopće birati novi izbornik".

Kada su mu novinari napomenuli da su članovi Izvršnog odbora za Barićevu smjenu, poručio im je neka rade "ono za što su zaduženi, i neka svoja mišljenja sačuvaju za sastanak."

Iako i Barić spominje odlazak "jer mu se gadi ta zločestoća oko reprezentacije", čini se da Marković i dalje misli da je Barić izvrstan za posao izbornika. Ili ne želi priznati pogrešku, pa tvrdi: "Barić je, gospodo, napravio ono što u ugovoru piše: odveo je Hrvatsku na EP i vlastiti zadatak apsolutno ispunio u najtežim trenucima smjene generacija. Sitna prpošna Hrvatska stalno je na velikoj sceni, a Rumunjska, Ukrajina, Poljska, Turska pojavljuju se na kapaljku."

Marković tvrdi kako će, "ako će se uopće birati", Stručna komisija odrediti novog izbornika, no kada su mu spomenuli Skoblara, Marković je odmah rekao kako on ne dolazi u obzir, jer bi isto tako i sam mogao biti izbornik.

"Otto je vjerovao iskusnima, onima koji su korektno odigrali sa Slovačkom i Danskom. Nije bilo prigoda za eksperimentiranje, pustimo naknadna saznanja. Da su igrali klinci, svi bi graknuli – zašto nisu igrali rutineri", komentirao je Marković i dodao kako Hrvatska ima veliki problem u veznom redu, a kada su mu napomenuli da bi možda problem bio manji da Barić nije igrače postavljao na pogrešne pozicije Marković je rekao: "Komplicirano je riješiti trkačku te domenu jednostavnosti; svi naši igrači idu u nekakve driblinge premda pojedincima trebaju dva igrališta da bi taj dribling upalio".

Hoće li reprezentativci za (ne)uspjeh u Portugalu dobiti dio kolača od 7 i pol milijuna eura ne zna se, jer naši mediji donose kontradiktorne informacije. Ili se Marković od jedne do druge izjave predomislio.

Naime, za Sportske je novosti izjavio kako "nema nesuglasica glede diobe plijena – nogometašima ne pripada niti lipa jer nisu izborili četvrtfinale, to je jasno k´o dan!". Jutarnji pak prenosi Markovićevu izjavu nešto drugačijeg sadržaja: "Plasmanom na europsko prvenstvo zaradili smo 7.5 milijuna CHF. Od toga će, kako smo i najavili, reprezentativcima pripasti dogovorenih 40 posto. Uz to, naši su troškovi tijekom kvalifikacija iznosili oko dva milijuna, a naši će nogometaši spremiti čak tri milijuna."

Pročitajte više