Marković: Niko igra pod opterećenjem, što bi moglo biti loše za reprezentaciju

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza, Vlatko Marković, smatra da playmaker hrvatske reprezentacije igra pod prevelikim opterećenjem zbog činjenice da je izbornikov sin, što bi se moglo negativno odraziti na reprezentaciju.

Marković je u razgovoru za ustvrdio da bi Niko mogao još puno napredovati, ali i da mu suigrači u reprezentaciju puno pomažu jer "osjećaju njegovu kvalitetu."

"Očekujem od njega još više kontakta s loptom, govorim kao trener, više trčanja u oba smjera, da igra kao u Sofiji. To je bila vrhunska predstava znanja, htijenja i mogućnosti." - kazao je Marković.

"No, on i njegov otac imaju na sebi taj užasan teret. Pričao sam s Cesareom Maldinijem kad je bio izbornik, a Paolo igrao u reprezentaciji, bilo je to kao danas kod nas. Neviđeno opterećenje. Njegov se svaki korak broji i gleda se svaki njegov potez, a tako se onda odnosi i prema Cici. Što bi danas-sutra moglo biti negativno za reprezentaciju."- dodao je predsjednik HNS-a.

Što se tiče izbornika Cice Kranjčara i njegovih (pretjerano?) optimističnih izjava nakon ždrijeba skupina za SP, Marković je kazao kako Cico fantastičnu vjeru u sebe i ono što je naučio.

"Sretan sam kad učenik nadmaši profesora, a ja sam mu bio trener šest-sedam godina. Mislim da me nadmašio i sretan sam radi toga. Pošten je momak, korektan u odnosima. Pojedinci ga malo previše razvlače jer je druželjubiv i često zbog toga trpi kritike. Svakoga želi zadovoljiti, sa svakim sjesti, popiti čašicu, zapjevati..." - kazao je Marković.

"To je dobro za HNS, ali za njega baš i nije. Nasreću, izvanredan je taktičar, trener, okružio se odličnim stručnim stožerom. Cici ništa nije teško i ima pred sobom još 20 godina trenerske karijere, doći će u europski vrh." - zaključio je predsjednik HNS-a.

Pročitajte više