Marković odustaje od zahtjeva za UEFA-inom odštetom?

REUTERS je u četvrtak objavio kako je Hrvatski nogometni savez odgodio odluku o tome hoće li od UEFA-e i službeno zatražiti povrat novca uloženog u neuspjelu kandidaturu za domaćinstvo EP-a 2012. godine. 

"Odlučit ćemo tek sljedećeg tjedna iz razloga što pismo koje namjeravamo poslati UEFA-i najprije mora proći kroz ruke članova našeg Izvršnog odbora. Odbor se sastaje sljedeće srijede, najkasnije sljedećeg četvrtka i on će donijeti konačnu odluku." - potvrdio je agenciji glavni tajnik Zorislav Srebrić.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković potegnuo je do Nyona prošli tjedan i inicirao priču o odšteti tijekom sastanka s prvim čovjekom UEFA-e, Michelom Platinijem. Situacija je to s kojom se funkcioneri krovne europske nogometne organizacije još nisu susreli u svom radnom vijeku, ali je presidente po povratku u Hrvatsku istaknuo da Platini nije prihvatio, ali niti odbio njegov zahtjev.

Svoja potraživanja HNS pravda činjenicom da je Tehnička komisija dan uoči odluke u Cardiffu marginalizirala poljsko-ukrajinsku kandidaturu, dok smo mi i Talijani slovili kao favoriti. Iz UEFA-e su odgovorili da njihova konačna odluka nije zavisila samo o Tehničkoj komisiji.

Marković je, u međuvremenu, nekoliko puta mijenjao cifru koju će eventualno zatražiti od UEFA, ali otprilike se radi o oko dva milijuna potrošenih eura koje bi HNS, kako tvrdi, ponovo uložio i neke druge, svakako isplativije projekte, poput nogometnog kampa u Tuhelju.

D.R.
Foto: D.P.

Pročitajte više