Maro Perak u prosincu protiv Boba Sappa u Dubrovniku

JEDAN od najboljih hrvatskih MMA boraca, Maro Perak, 16. će prosinca u dvorani Gospino Polje u Dubrovniku, odmjeriti snage s nekadašnjom K-1 i MMA zvijezdom Bobom Sappom.

Dvoboj će se održati u organizaciji hrvatske promocije Milenium Fighting Challenge (MFC), a za sada se ne znaju ostale borbe s fight carda.

Podsjećamo vas da je prvotni Perakov protivnik trebao biti Jeff Monson, no Dubrovčanin zbog problema sa zdravljem nije mogao biti spreman do listopada kada je dvoboj bio zakazan. Monson će se umjesto s Perakom, tako boriti protiv nekoć najboljeg teškaša svijeta, Fedora Emelianenka.

Američka 180 kilograma teška zvijer u svojoj karijeri ima 10 pobjeda i 8 poraza. Iako je u zlatnim danima Pridea bio jedan od najpoznatijih boraca te promocije, Sapp je posljednjih godina vreća za napucavanje kako u dvobojima po MMA, tako i u onima po K-1 pravilima. U zadnjih osam borbi ubilježio je čak 6 poraza, a sjećamo se i njegovog dolaska u Split prije nešto više od godinu dana. Tada je svladao Austrijanca Saschu Weinpoltera. U zadnjem dvoboju u travnju je poražen od Turčina Attile Ucara polugom na nogu.

Kada je u pitanju njegova K-1 karijera, onda je tu situacija još gora. Sapp je, naime, izgubio posljednjih osam mečeva uključujući i dvoboj prije otprilike mjesec dana kada ga je svladao Nijemac hrvatskog porijekla, Florian Pavić. Valja napomenuti da je Sapp na startu svoje borilačke karijere pobjeđivao borce kao što su Ernesto Hoost (2 puta), Seth Petruzelli i Cyril Abidi. Borio se i protiv Mirka Filipovića kada je Cro Cop bio u svojim najboljim danima.

Našem Peraku će dvoboj protiv Sappa biti 25. u profesionalnoj karijeri. Za sada je poražen samo tri puta: Od Blachowicza, Radeva i Monsona.

Pročitajte više