TRANSFERI

Marquez: Dolazak Lewandowskog je kao dolazak Ronaldinha

Foto: EPA

BIVŠI nogometaš Barcelone Rafael Marquez nedavno je postao trener Barcelonine rezervne momčadi. I intervjuu za Radio Catalonia, u kojem je predstavljao svoje zamisli za treniranje momčadi, Marquez je usporedio dolazak Roberta Lewandowskog s dolaskom Ronaldinha u Barcelonu 2003. godine.

"Dolazak Roberta Lewandowskog može se usporediti s dolaskom Ronaldinha. Prije svega zato što je navijačima vraćena nada u klub. Svi su vrlo uzbuđeni", rekao je 43-godišnji Marquez koji je za Barcelonu u karijeri odigrao 242 utakmice te osvojio četiri prvenstva i dvije Lige prvaka. Bio je prvi igrač iz Meksika u povijesti koji je igrao za katalonski klub.

Robert Lewandowski stigao je ovog ljeta u Barcelonu iz Bayerna za 45 milijuna eura. U tri je službene utakmice zabio četiri gola te jednom asistirao. Marquez je Poljaka usporedio s Ronaldinhom koji je, igrajući za Barcelonu, svojevremeno bio najbolji igrač na svijetu. Brazilac je odigrao 207 utakmica za Barcu te zabio 94 gola uz 70 asistencija. Marquez i Ronaldinho pet su godina igrali zajedno.

 

Pročitajte više