Marseille predstavio novog trenera

Foto: EPA

GENNARO GATTUSO novi je trener Olympiquea iz Marseillea. Na klupi francuskog velikana naslijedio je Španjolca Marcelina koji je dobio otkaz nakon samo tri mjeseca. 

Gattuso je trenersku karijeru počeo prije 10 godina i u njoj ima daleko manje uspjeha nego u igračkoj. Vodio je Sion, Palermo, OFI, Pisu, Milan, Napoli i Valenciju. U klubovima se zadržava kratko pa je tako zadnju gažu na Mestalli imao samo šest mjeseci. Jedini trofej mu je kup s Napolijem 2020. godine.

"Sretan sam i ponosan što sam se pridružio klubu. Jedva čekam susret s igračima i izazove koji su pred nama. Strast prema ovom klubu je nevjerojatna", rekao je Gattuso.

Nagađalo se da bi se u Marseille mogao vratiti hrvatski trener Igor Tudor, ali je na kraju to propalo. Tudor se na kraju prošle sezone s klubom rastao u prijateljskim odnosima. Premda nije bio osobito uspješan, prvenstvo je završio na trećem mjestu i tako ostao bez izravnog plasmana u Ligu prvaka, u kupu je ispao od drugoligaša, a u Ligi prvaka kao zadnji u skupini, čelnicima kluba ostao je u dobrom sjećanju.

Pročitajte više