Evo zbog čega navijači mole Mourinha da zvijezdu Uniteda preseli na klupu, a u Monacu otvaraju šampanjac

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAD je 2. rujna 2015. godine Manchester United doveo mlađahnog napadača Monaca Anthonyja Martiala, bio je to transfer koji je obilježio taj prijelazni rok i šokirao nogometnu Europu.
 
Za mladog napadača za kojeg su do tada čuli samo rijetki, Luis van Gaal iskrcao je brdo novca. Međutim, u medijima su se pojavljivale proturječne informacije oko stvarnog iznosa koji je Monaco dobio za Martiala.
 
Neki su tvrdili kako je Manchester United za njegove usluge platio 36 milijuna funti, drugi su govorili da se radi o 58 milijuna funti, a francuski dnevni list Le Figaro otkrio je kako je riječ o 50 milijuna funti plus nekoliko zanimljivih bonusa.
 
Crveni vragovi tako će biti dužni Monacu uplatiti dodatnih 10 milijuna ako napadač postigne 25 golova u svim natjecanjima za United, 10 milijuna nakon što upiše 25 nastupa za reprezentaciju Francuske (najmanje 45 minuta po utakmici) te 10 milijuna ako Francuz do 2019. bude među nominiranima za Zlatnu loptu.
 
U ugovoru isto tako piše ako Manchester United proda Martiala za više od 60 milijuna u budućnosti, da će biti dužan dati 50% novca od transfera Monacu.
 
To su bili uvjeti koji crno na bijelo stoje u ugovoru s Monacom, a kako je 21-godišnji Francuz u današnjem kup susretu protiv Readinga postigao 23 gol za družinu s Old Trafforda, jasno je da samo još dva gola dijele United od isplate prve od potencijalne tri premije Monacu. Neki su navijači Uniteda zbog toga u šali na društvenim mrežama poručili Mourinhu da Martiala preseli na klupu ako želi uštedjeti koji euro.
 
Naravno, nitko se neće u Manchesteru buniti ako Martial nastavi rešetati protivničke mreže, no ove sezone je zapeo na svega šest golova, što je vrlo malo za igrača tolike cijene.
 
No, osim ako ga United ne proda sad u siječnju ili ako ga pogodi teža ozljeda, izgledno je da će Martial ove sezone prebaciti 25 golova. Također, s obzirom na to da je već odigrao i 15 utakmica za Francusku, veliko iznenađenje bilo bi da u sljedeće dvije godine ne skupi potrebnih 10 za novih 10 milijuna na Monacovu računu. 
 
Kad se sve zbroji, čini se da će Martial koštati United čak 70 milijuna eura. 
 

Pročitajte više