Martić izborila drugo kolo Portoroža

PETRA MARTIĆ plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Portorožu pobjedom nad njemačkom tenisačicom Kristinom Barrois 6:3, 6:4.

Hrvatska 18-godišnja tenisačica, 146. na WTA ljestvici, na turnir je ušla s pozivnicom, a u prvom je kolu nakon jednog sata i 13 minuta igre bila bolja od favorizirane Njemice, 67. igračice svijeta, u njihovom prvom međusobnom meču.

U drugom će kolu slovenskog turnira, koji se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 220.000 dolara, protivnica hrvatskoj igračici biti pobjednica meča između druge nositeljice, Španjolke Anabel Medine Garrigues i kvalifikantice Vesne Manasieve.

Martić je već i lani igrala u Portorožu, a tada je u četvrtfinalu izgubila od Njemice Julije Görges. Dvoboj koji je trajao više od dva sata i okončan je rezultatom 6:3, 4:6, 6:4, mnogi su označili kao jedan od najboljih na prošlogodišnjem turniru.

Na kraju spomenimo još i uvjerljivu pobjedu prve nositeljice turnira i najbolje svjetske tenisačice, Ruskinje Dinare Safine, koja je u prvom kolu bila bolja od Slovenke Tadeje Majerič 6:0, 6:4.

WTA Portorož, 1. kolo:

Martić – Barrois 6:3, 6:4

Safina (1) – Majerič 6:0, 6:4

Pročitajte više