Martić: Nitko ne zna da je Pavić cijelu prošlu noć povraćao i takav igrao

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

HRVATSKA  teniska reprezentacija u petak je pred manje od 1000 gledatelja na splitskim Gripama poražena od Finske s 2-1 i time je ispala iz utrke za plasmanom u četvrtfinale Davis Cupa te je prvi put u posljednje tri sezone zaustavljena prije polufinala ovog natjecanja. 

U oslabljenom sastavu neigranjem dvojice ozlijeđenih stožernih igrača, Borne Ćorića i Marina Čilića, hrvatski izbornik Vedran Martić imao je na raspolaganju Bornu Goju kao najbolje rangiranog igrača, uz dvojicu debitanata Dinu Prižmića i Duju Ajdukovića te odličan par u Ivanu Dodigu i Mati Paviću.

Otkrio Pavićeve probleme

Takav je sastav u dvobojima s američkom i finskom reprezentacijom bio konkurentan, ali je u oba slučaja ostao bez ukupne pobjede. Protiv Amerikanaca su nijanse prevagnule na stranu gostujuće reprezentacije u igri parova, a protiv Finaca su nijanse odlučile oba pojedinačna dvoboja pa parovi nisu imali rezultatski značaj.

"Znao sam da će ovo biti težak meč. Virtanen je dobar u dvorani, a Prižmić je odigrao dobar meč. Gojo je protiv Ruusuvuorija mogao osvojiti prvi set i onda bi možda bio drugačiji rezultat. Finska ima jako dobru momčad, a mi smo bili bez dvojice udarnih igrača. Da su bili tu, imali bi Goju na poziciji drugog igrača, što automatski mijenja situaciju. Nismo mogli ništa nego se boriti", rekao je Martić pa dodao:

"Nitko ne zna da je Mate Pavić cijelu prošlu noć povraćao, bio bolestan i takav igrao. To pokazuje kakav je naš duh, koliko smo spremni za borbu. No, ne možemo glavom kroz zid. Oni su bili bolji. Sad s Amerikancima igraju meč za prolaz, a mi ćemo odigrati još u nedjelju s Nizozemcima."

Pročitajte više