Massa došao k svijesti, nepoznati predmet zapravo dio Barichellovog bolida

NA SLUŽBENIM stranicama Ferrarija pojavila se dobra vijest.  Felipe Massa prebačen je u bolnicu gdje se rade sve potrebne pretrage kako bi se utvrdilo njegovo zdravstveno stanje, no Brazilac više nije u nesvijesti. Vozač je navodno već na stazi počeo polako dolaziti k sebi.

Massa je nastradao tijekom subotnjeg treninga VN Mađarske na Hungaroringu. Nakon što je u njegovu kacigu udario za sada još uvijek nepoznati metalni predmet, Ferrarijev vozač je u nesvijesti produžio prema ogradi uz tek male pokušaje kočenja. Brzinom od 200 km na sat na koncu se zabio u ogradu.

Pretpostavlja se da je nepoznati predmet zapravo dio koji je otpao sa bolida Rubensa Barichella. Nije poznato jesu li inspektori koji su pregledavali stazu u potrazi za spornim dijelom, isti i pronašli.

Krvavo i natečeno oko

Šef momčadi Ferrarija rekao je da se Brazilac sutra neće natjecati.

"Dobro je i pri svijesti, ali neće voziti utrku",  potvrdio je Stefano Domenicali u izjavi za talijansku televiziju.

Do svog je sunarodnjaka nakon svršetka treninga u medicinskom centru unutar samog kompleksa otišao i Barrichello.

"Bio je potresen. Imao je posjekotinu na glavi. Govorio je, bio je pri svijesti. Zadržat će ga na promatranju. "

Posebno zabrinjavajuću fotografiju objavio je talijanski La Gazzetta dello sport na kojoj se točno vidi koliko je  u biti Brazulac imao sreće. Metalni predmet uspio je probiti vizir kacige, a Massino lijevo oko nakon udarca izgledalo je kao da je Brazilac odboksao nekoliko rundi s Vladimirom Kličkom.

Pročitajte više