Massa: Moramo se popraviti i to brzo

NAKON dvije utrke nove sezone Formule 1, Ferrarijevi vozači Felipe Massa i Kimi Räikkönen nisu osvojili niti boda. Rezultati su to koje Ferrarijevi navijači niti u najcrnjim mislima nisu očekivali.

Massa je na Velikoj nagradi Malezije završio deveti, a Räikkönen na 14. mjestu. Massa smatra da momčad mora reagirati brzo ukoliko želi spasiti sezonu.

"Moramo započeti od nule. Moramo proanalizirati zajedno svaki detalj i otkriti što je pošlo po krivu. Poboljšanja su nužna u svakom aspektu", rekao je Massa.

"Nismo prije bili užasno pametni i onda oglupili preko noći. Sigurno je da naš bolid trenutno nije dovoljno dobar i na tome trebamo raditi, kao i na taktičkom planu na kojem smo dosad griješili. Prošle smo godine zasigurno imali bolji bolid. Ove godine imamo dosta "težak" bolid, pa će biti teže ostvarivati bolje rezultate, ali činjenica je da nešto pod hitno moramo promijeniti."

Stražnji difuzor koji na svojim bolidima imaju Brawn GP, Toyota i Williams, a koji je odobrila FIA, prema Massi se pokazuje presudnim u dosadašnje dvije utrke.

"Mislim da svatko može vidjeti da bolidi koji imaju stražnji difuzor imaju više 'downforcea' i zato će se biti jako teško s njima nositi", zaključio je brazilski pilot.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više