Massi VN Turske

BRAZILAC Felipe Massa u Ferrariju po drugi put uzastopno pobjednik je VN Turske. Za njim su stigli momčadski mu kolega Räikkönen i Alonso.

Massa je uspio ponoviti prošlogodišnju pobjedu na utrci za Veliku nagradu Turske i s najbolje startne pozicije ostvario svoju treću pobjedu u sezoni, ukupno petu u karijeri.

"Zaista je fantastičan osjećaj ponovo pobijediti na isti način kao i prošle godine. Sjajno se osjećam u ovom gradu, a kao vrlo emoctivnog čovjeka posebno me veseli činjenica da je i moja obitelj bila ovdje i uživo svjedočila mojoj pobjedi", -rekao je Brazilac.

Drugo mjesto osvojio je njegov momčadski kolega Kimi Räikkönen a treći je bio aktualni svjetski prvak, Fernando Alonso. Četvrto mjesto zauzeo je Nick Heidfeld u BMW-u a tek peto vodeći u ukupnom poretku svjetskog prvenstva Lewis Hamilton. Situacija se time dodatno zakomplicirala 5 utrka prije kraja.

"U današnjoj formuli zaista je teško pretjecati i današnja je utrka praktično odlučena još jučer u kvalifikacijama. Dao sam sve od sebe ali više od ovoga se nije moglo ", izjavio je Räikkönen.

Hamilton je još uvijek vodeći sa 84 boda ali se prednost pred Alonsom smanjila na samo 5.

Bodove u današnjoj utrci osvojili su još Heiki Kovalainen, Nico Rosberg i Robert Kubica. Sama utrka nije ponudila previše uzbuđenja jer se sve bitno dogodilo na samom početku.

Start je protekao u znaku Ferrarija, Massa je zadržao svoju najbolju startnu poziciju a Kimi je prešao Hamiltona. Alonsa su uspjela prijeći oba BMW-a ali je nakon prvih odlazaka u bokseve Španjolac vratio svoje 4. mjesto.

Sve do 42. kruga praktično se ništa zanimljivo nije događalo a tada u jednom zavoju Hamiltonu puca prednja desna guma i Britanac, nakon što je ipak uspio dovesti bolid do boksa i zamijeniti gumu, pada s trećeg na peto mjesto.

"I prije nego što je guma pukla, primijetio sam da s njom nešto nije u redu. Zaista sam imao sreće, najprije što nisam izletio sa staze a nakon toga i da sam uspio dovesti bolid do boksa ", rekao je Britanac.

Sljedeća utrka za svjetsko prvenstvo vozi se u Monzi za Veliku nagradu Italije (9. rujna).

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više