Masters u Rimu: Ljubičić sutra protiv Darcisa, Čilić na Staracea

PRVOG dana četvrtog ATP turnira iz Masters serije u Rimu, na zemljanoj podlozi, nastupit će dvojica od četvorice hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji.

Ivan Ljubičić igrat će u 1. kolu u ponedjeljak od 13 sati na terenu broj 1 protiv Belgijanca Stevea Darcisa, trenutno 48. tenisača svijeta. Bit će to njihov prvi susret, a pobjednik će u 2. kolu igrati protiv 3. nositelja, Srbina Novaka Đokovića, koji je Ljubičića u dva seta pobijedio na prethodnom turniru iz Masters serije u Monte Carlu u 2. kolu.

Marin Čilić i Talijan Potito Starace odigrat će svoj prvi međusobni susret kao drugi meč dana na središnjem terenu iza 13 sati. Pobjednik tog susreta igrat će u 2. kolu protiv boljeg iz meča između Ive Karlovića i 16. nositelja, Francuza Paul-Henrija Mathieua, koji je na rasporedu u utorak, kada će na teren i Mario Ančić, koji nastupa s pozivnicom organizatora, kao i na prethodna tri turnira iz Masters serije ove godine, a suparnik na startu bit će mu Španjolac Feliciano Lopez.

Ljubičić će u ponedjeljak imati dvostruki program. Naime, s Rusom Igorom Andrejevim zaigrat će i u 1. kolu igre parova protiv Španjolaca Lopeza i Verdasca. Ivo Karlović također će prvog dana turnira nastupiti u 1. kolu parova. Partner Karloviću je Nizozemac Wassen, a s druge strane mreže bit će Talijani Cipolla i Starace.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više