HRVATSKA REPREZENTACIJA

Mate Bilić: Dalić je pecnuo Petkovića. Mora igru podrediti Kramariću

Foto: EPA

MATE BILIĆ, bivši napadač hrvatske reprezentacije gostovao je u podcastu Sportkluba

Tamo je pričao o aktualnostima u svjetskom nogometu, a najzanimljivija su njegova mišljenja vezana uz reprezentaciju u kojima je predložio što Dalić mora napraviti.

Komentirao je početak Lige nacija gdje je Hrvatska upisala dva poraza: "Može i mora bolje, ali moramo malo spustiti ljestvicu jer realno nismo na nivou najjačih europskih reprezentacija. Ono što jako moramo popraviti je igra u obrani jer nije dobro da primimo osam pogodaka u dvije utakmice. Siguran sam da će biti bolje sada kada će igrati Luka Modrić, ali isto tako moramo znati što će biti kada on više neće igrati za reprezentaciju. Što se tiče Lige nacija i floskula da to natjecanje nije bitno, po meni uopće nije istina. Igra se s najvećim reprezentacijama, zarađuje se novac i jako je bitno."

Upitan o tome kakav posao trenutno radi Dalić, Bilić je odgovorio: "Mislim da je dobro stao na loptu nakon ova dva teška poraza. Na njemu je da iz svakog igrača izvuče najbolje i da razazna tko u datom trenutku treba biti na terenu. Što se tiče njegovog odnosa s igračima, moram ga tu pohvaliti jer je uvijek neke nesuglasice rješavao vrlo mirno i bez nekih prepucavanja preko medija. Međutim, mora posložiti neke stvari i to ćemo vidjeti kroz ove tri utakmice. Znamo da je malo 'bocnuo' Petkovića jer nije bio spreman za te dvije utakmice, ali vjerujem da će sada svi igrači biti na pravom nivou."

Na kraju je dao i svoje mišljenje o utakmicama ispred nas u kojima je imao savjet za hrvatskog izbornika.

"Mislim da bi svaki igrač u Europi htio biti u formi kao Kramarić, zabija kao na traci. Ova situacija me podsjeća na onu s Ćirom Blaževićem i Alenom Bokšićem. Često je bio osporavan, ali je uvijek u bitnim utakmicama odigrao dobro. Mislim da bi se trebalo podrediti malo sustav Kramariću, zašto ne bi igrao zajedno s Petkovićem jer nama treba da Kramarić produlji dobru formu na sljedeće tri utakmice", zaključio je Bilić. 
 

Pročitajte više