Mate Bilić strijelac u pobjedi Sportinga

NOGOMETAŠI Sportinga pobijedili su Deportivo 2:1 u prvom ogledu 28. kola španjolske Primere. Do pobjede su došli u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Prije svega toga, u 30. minuti, Mate Bilić je postigao svoj peti pogodak sezone u Primeri i vodeći na ovom ogledu. Sporting je već od 11. minute izgledao kao da se nalazi u dobitnoj situaciji, jer je tada crveni karton dobio vratar Deportiva Aranzubija zbog čega je Sportingi zavladao terenom od samog starta.

Nakon pola sata igre Bilić je kvalitetno utrčao na proslijeđenu loptu kroz sredinu šesnaesterca, te je lako zabio za 1:0. Unatoč igraču više u drugom je dijelu Sporting počeo ostavljati dojam zadovoljne momčadi, te su samo čekali kraj utakmice.

No, takva taktika im se osvetila budući je u 65. minuti za goste izjednačio Adrian. Ostatak utakmice je prošao u silnim nastojanjima domaćina da opet povede i dođe time do devet pobjede u sezoni. Čak tri situacije za pogodak propustio je Bilić koji je odigrao svih devedeset minuta.

I kada se očekivalo da će završiti podjelom bodova, u 94. minuti je domaćin dobio priliku iz jedanaesterca proslaviti pobjedu, a miran i precizan s bijele točke je bio Diego Castro.

Primera, 28. kolo:

Sporting Gijon - Deportivo 2-1 (Bilić 30, Diego Castro 94-11m / Adrian 65)

Sevilla - Xerez (kasnije)

Redoslijed: 1. Real Madrid 68 (-1), 2. Barcelona 68 (-1), 3. Valencia 50 (-1), 4. Mallorca 46 (-1), 5. Sevilla 44 (-1)..., 7. Deportivo 42..., 10. Sporting 35...

Pročitajte više