Mate Dragičević zaludio Australiju

MATE DRAGIĆEVIĆ, nekadašnji Hajdukovac, Dinamovac te centarfor Šibenika, u čije je igre najveću nadu svojedobno polagao Blaž Slišković, od sljedeće će sezone nositi dres australijskog Perth Gloryja.

27-godišnji Makaranin, za kojeg u HNL-u često nije bilo sluha, treneru Perth zapeo je za oko tijekom epizode u ruskom drugoligašu Khimkiju,gdje je postigao sedam pogodaka u 22 nastupa.

"Radi se o vrlo snažnom igraču koji ima sjajan skok i koji predstavlja veliku opasnost čim primi loptu blizu kaznenog prostora." - analizira Ron Smith, Dragičevićev novi trener, za australske medije.

"Momak jednostavno ima nos za pogodak, i tijekom karijere gdje god da je igrao, parao je mreže. Ima samo 27 godina i u njemu gori pravi natjecateljski žar. Karakteran je i ambiciozan, a to su osobine koje volim prepoznati u igraču." - oduševljeno je dodao, predstavljajući zainteresiranim novinarima svoju novu akviziciju.

Australci su se o Dragičeviću raspisali kao o bivšem mladom hrvatskom reprezentativcu, koji je igrao za najveće hrvatske klubove Hajduk i Dinamo. Nisu, međutim, spomenuli da kod Ćire Blaževića u Maksimiru, ali niti na Poljudu svojedobno nije ni dobio priliku da se dokaže, te da nije najbolje kotirao niti kod Hajdukovaca Luke Bonačića te Ivana Gudelja. Zbog dugovanja Hajduka i odšteti koju su klupski čelnici svojedobno potraživali, Matin je otac u uredima Lučke kapetanije oštro napao predsjednika Branka Grgića, koji je, pak, Indexu tada izjavio da je uslijed psovki i uvreda umalo pozvao policijske snage.

D.R.

Pročitajte više