BRAVO, MAJSTORE! Mate Pavić u polufinalu Wimbledona

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKI majstor igre parova Mate Pavić (24) je s Austrijancem Oliverom Marachom u četvrtfinalu Wimbledona pobijedio Marcina Matkowskog i Maxa Mirnjija 7:5, 6:2, 6:2 i u polufinalu će igrati s pobjednikom susreta Mektića i Škugora i Podlipnik-Castilla i Vasiljevskog.

Pobijede li Mektić i Škugor, hrvatska će sigurno imati barem jednog finalista ovogodišnjeg Wimbledona. Splićanin Pavić, trenutačno 31. na "doubles" ljestvici i Marach (36. na ljestvici) izgubili su samo jedan servis u prvom setu i nakon toga ni u jednom trenutku nisu pobjedu doveli u pitanje.

Tweets about wimbledon

Pavić i Marach su u prvom gemu meča oduzeli servis protivnicima te ga onda izgubili za 3:3, ali su kod 5:5 napravili novi brejk i mirno priveli set kraju. Do kraja meča, hrvatsko-austrijska kombinacija izgubila je samo sedam poena na svojem servisu. Po dva brejka u svakom setu bila su dovoljna za veliki rezultat, najveći u Pavićevoj karijeri.

Dosad je na Grand slamovima najdalje dogurao upravo u Wimbledonu prošle godine, kad su njega i Michaela Venusa u osmini finala izbacili Jamie Murray i Bruno Soares. Upravo je s Amerikancem Venusom Pavić osvojio pet turnira na Touru, a ove godine je s Dominicom Inglotom u Marrakechu također otišao do kraja.

S Marachom je Pavić prvi put igrao ove godine u Miamiju kad su ih već u prvom kolu izbacili Brian Baker i Daniel Nestor. U spomenutom Marrakechu Mate je imao uspješnu epizodu s Inglotom, a potom je ponovno počeo igrati s Austrijancem. U početku im nije išlo najbolje, ali kad su došli na travu su proigrali. U Stuttgartu su stigli do finala, kao i u Antalyi, gdje su ih pobijedili Lindstedt i Qureshi.

Ovim rezultatom osvojili su najmanje 100.000 funti. Finalistima će pripasti 200.000, a pobjednicima turnira parova čak 400.000 funti.

Pročitajte više