Matej Mamić postaje trener?

HRVATSKI košarkaš i kapetan berlinske Albe koji je u studenom 2005. godine tijekom utakmice pri stravičnom padu umalo ostao paraliziran, ne zna hoće li moći ponovo igrati košarku.

Na utakmici protiv Triera Mamić je pri blokadi protivničkog igrača Natea Doornerkampa pao na leđa i glavom udario u parket, te ostao ležati nepokretan pet minuta. Mateju, koji nije mogao micati rukama i nogama, ali je bio pri svijesti, liječnici su imobilizirali vrat te je iz dvorane Max Schmelling u Berlinu helikopterom hitno prebačen u bolnicu, gdje mu je dijagnosticirana opasna ozljeda kralježnice.

Mamić je u bolnici proveo 2 mjeseca, nakon čega je pušten na kućnu njegu. Iako je tijekom tih prvih nekoliko mjeseci govorio kako će se vratiti košarci, sada se tako ne čini.

Kako je izjavio u intervjuu za Sportske novosti, pokušat će igrati, a ako neće moći, postat će trener ili menadžer.

"Nadam se da mogu još igrati, u svakom slučaju dat ću sve od sebe. Ali pokaže li se da je ozljeda preteška, da je ostavila prevelika posljedice, neću se mrcvariti. Sve će se znati početkom iduće godine, to su i liječnici rekli" - kazao je Matej Mamić.

"Ako neću moći igrati najbliža je opcija trener, i to tu u ALBA-i, no nije mi mrzak niti menadžerski posao." - kazao je Mamić koji je u lipnju izabran za naomiljenijega igrača Njemačke košarkaške lige po izboru gledatelja.

Kapetan berlinske ALBE dobio je čak 41 posto ili 12.480 glasova navijača na internetskoj stranici lige, na kojoj je drugi sa 26 posto Demond Mallet iz Bamberga, a treći Mamićev suigrač Hollis Price sa 18 posto.

A.H.

Pročitajte više