Mateo Kovačić neće igrati u ključnim utakmicama hrvatske reprezentacije

Foto: EPA

MATEO KOVAČIĆ (29) neće nastupiti za hrvatsku reprezentaciju u utakmicama protiv Latvije u Rigi (18. studenog) i Armenije u Zagrebu (21. studenog). "Za predstojeće utakmice zbog ozljede mišića otpao je Mateo Kovačić, koji je u Manchesteru napravio magnetsku rezonancu koja je pokazala da zbog ozljede neće biti spreman pomoći reprezentaciji u nadolazećim utakmicama", objavio je Hrvatski nogometni savez.

Hrvatska se bori za plasman na Europsko prvenstvo

Podsjetimo, igrači se danas okupljaju u Zagrebu, a potom im slijede utakmice kod Latvije u Rigi (subota) i protiv Armenije (sljedeći tjedan u utorak). Nakon što je u listopadu izgubila u utakmicama protiv Turske (0:1 u Osijeku) i Walesa (1:2 u Cardiffu), Hrvatska u nastavku kvalifikacijskog ciklusa ne ovisi sama o sebi.

Sada je trećeplasirana u kvalifikacijskoj grupi D, što znači da joj prijete dodatne kvalifikacije za plasman na Euro. Isto tako, Hrvatska i dalje može biti osvajačica skupine. 

Da bi kao pobjednica skupine izborila Europsko prvenstvo, mora se poklopiti nekoliko stvari. Osnovni uvjet je da Hrvatska u utakmicama s Latvijom i Armenijom osvoji šest bodova, a zatim da Turska izgubi od Walesa te da Wales ne pobijedi Armeniju.

Pročitajte više