Mateša obećao šahistima uvjete kao i olimpijcima

PREDSJENDIK Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša primio je danas izaslanstvo Hrvatskog šahovskog saveza (HŠS) u kojem su bili predsjednik HŠS Stjepan Šturlan, izbornik muške reprezentacije velemajstor Krunoslav Hulak, članovi Upravnog odbora HŠS Mirjana Medić i Željko Kiseljak, te tajnik Ervin Sindik.

Razgovaralo se o aktualnom trenutku hrvatskog šaha, pripremama za Olimpijadu u Torinu 2006., projektu "Šah u škole" te izdavanju stručnog časopisa "Šahovski glasnik", koji ove godine slavi 80. obljetnicu izlaženja.

Predsjednik HOO obećao je potporu šahistima u njihovim akcijama te najavio mogućnost uključivanja evidentnih i potencijalnih olimpijskih kandidata u zajednički sustav priprema za olimpijske igre, čime bi se riješio status naših vrhunskih šahista.

Značajnu pomoć HOO će pružiti šahistima i pri organizaciji državnih prvenstava pokrivanjem dijela organizacijskih troškova putem besplatnih pansiona.

S obzirom na veliku odgojnu ulogu šaha, HOO će podržati značajan projekt HŠS-a "Šah u škole" i sve akcije prema Ministarstvu prosvjete i sporta s ciljem da šah u osnovnim i srednjim školama barem izbori status vannastavnog predmeta.

Zlatko Mateša obećao je šahistima i financijsku potporu u izdavanju jedinog stručnog šahovskog časopisa u nas "Šahovskog glasnika", koji već punih 80 godina širi obzorja naše šahovske kulture i značajno pridonosi popularizaciji drevne igre u Hrvatskoj.

Pročitajte više