Mateša otkrio što je sa žalbom Damira Martina

Foto: Hina

PREDJEDNIK Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša bio je zadovoljan po povratku s Olimpijskih igara u Riju. Kako i ne bi kada je Hrvatska uzela rekordnih deset medalja, od čega pet zlatnih, tri srebra i dvije bronce.

Moglo je biti i šest zlatnih, ali sjajni hrvatski veslač Damir Martin morao se zadovoljiti sa srebrom u samcu. On je u gotovo isto vrijeme ušao u cilj zajedno s Novozelanđaninom Maheom Drysdaleom. Pobjednika je u konačnici odlučio foto-finiš koji je pokazao da je Martin bio sporiji sedam tisućinki. HOO je odmah nakon utrke poručio kako će se žaliti na tu odluku sudaca. Od tada je prošlo tjedan dana, a evo kakve su najnovije informacije oko tog slučaja.

"To je materija koja je u nadležnosti Hrvatskog veslačkog saveza, oni su napravili jednu ekspertnu skupinu koji će vidjeti na koje elemente se možemo žaliti i onda ćemo ako za to postoji dovoljno razloga ići na Sportski arbitražni sud (CAS). Čim ekspertna skupina bude spremna iznijeti svoje mišljenje mi ćemo u tom trenutku dalje reagirati", poručio je Mateša u Dnevniku Nove Tv.

Pročitajte više