Matić: Partizan i Crvena zvezda su virusi. Bitno da ima lijeka

Foto: EPA

SRPSKI nogometaš Nemanja Matić (35) na X-u je pisao o srpskom nogometu i njegovim najvećim klubovima. "Srpski nogomet je bolestan, zaražen je virusima koji se zovu Crvena zvezda i Partizan. Bitno je da ima lijeka", napisao je iskusni veznjak i član Rennesa.

Matić nikad nije zaigrao za seniore Partizana i Zvezde

Matić je bivši reprezentativac Srbije s 48 nastupa i dva pogotka za nacionalnu selekciju. Posljednji nastup imao je 2019. godine protiv Luksemburga (3:1) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Iako je bio u Partizanovoj školi nogometa, nikad nije zaigrao za prvu momčad, kao ni za Zvezdinu. Srpski mediji pišu kako ga nisu smatrali dovoljno talentiranim, dok je on nedavno rekao kako je "samo gubio vrijeme u tim klubovima, koji ga ništa nisu naučili".

Prema podacima Transfermarkta, seniorsku karijeru započeo je u Kolubari, a potom je otišao u slovačke Košice. U bogatoj karijeri igrao je za Chelsea, Vitesse, Benficu, Manchester United i Romu. Osvojio je devet klupskih trofeja.

Ljetos je stigao u francuski Rennes, gdje mu ugovor vrijedi ljeta 2025. Trenutna vrijednost na Transfermarktu mu je četiri milijuna eura, dok je ona najviše iznosila 40 milijuna eura, i to 2015. godine.

Pročitajte više