sp 2022

Matićevo sprdanje Ronalda i Fernandesa nakon krađe u Beogradu je hit

Screenshot: Instagram

NEMANJA MATIĆ, bivši kapetan Srbije i aktualni igrač Manchester Uniteda, u svlačionici Uniteda sprdao je klupskog suigrača i reprezentativca Portugala nakon skandalozne završnice utakmice Srbije i Portugala (2:2) u kvalifikacijama za SP. 

"Bilo je na crti. Je li vam sada jasno?!" napisao je uz sliku namjerno loše napravljene fotomontaže, koju je zalijepio na ormarić Brune Fernandesa. Slika prikazuje da je srpski branič Stefan Mitrović izbio loptu prije nego što je prešla gol-crtu nakon što ju je prema praznim srpskim vratima poslao Cristiano Ronaldo. Matić, koji od 2019. ne igra za Srbiju, sliku svoje zafrkancije s montažom objavio je na Instagramu te označio Ronalda i Fernandesa. 

Podsjećamo, prije tri dana, u trećoj minuti sudačke nadoknade i pri rezultatu 2:2, Cristiano Ronaldo je savladao Marka Domitrovića, golmana Srbije koji je istrčao s vrata i poslao loptu u prazan gol. Ona je očito prešla crtu cijelim obujmom, ali je Mitrović klizećim startom spriječio da ode dalje i zatrese mrežu, a glavni sudac Makkelie i pomoćni Mario Diks nisu vidjeli da je Portugal postigao gol.

Ronaldo je već slavio gol, a Mitrović je sjajno na crti još jednom spasio Srbiju nakon šuta Bernarda Silve. On je pokupio odbijanac koji je srpski branič izvadio iz gola i pucao s desetak metara. Međutim, pažnja svih bila je usmjerena na Ronalda koji je prvo slavio gol, ali je zatim poludio kada je vidio da ga suci ne priznaju. 

Nije moglo biti ni VAR provjere jer se u kvalifikacijama za SP ne koristi videotehnologija ni taj sudački asistent. Ronaldo je pobjesnio. Lamatao je rukama, urlao na suce, skinuo kapetansku traku i bacio je na teren, da bi iskazivanje ogorčenosti završio "označavanjem kraja" utakmice i demonstrativnim odlaskom s terena u tunel Marakane iako je utakmica još trajala. 

Pročitajte više