Matković preuzima Cibaliju?

TRENER Ivan Matković nakon Hajduka, Pazinke, Zadra i Kamen Ingrada, kreće u novu HNL avanturu. U utorak će, naime, razgovorati s čelnicima Cibalije o preuzimanju tog posrnulog vinkovačkog prvoligaša.

Nakon rekordno brze smjene Siniše Jalića, koji je Cibaliju napustio nakon samo tri kola, Matković bi trebao nanovo organizirati redove i pomoći klubu da pobjegne s dna prvenstvene ljestvice. Nakon četiri odigrana kola, naime, jedino Cibalija i Matkovićev bivši klub Kamen Ingrad, koji se lani preporodio upravo njegovom zaslugom, da bi ga potom tajkunske ruke Vlade Zeca dovele na rub stečaja, nema nijedan osvojen bod.

Cibaliju je lani, kako je poznato, neko vrijeme vodio i Igor Štimac, koji je inače duboko povezan s Vinkovcima, gdje se kalio kao igrač Hajduka. Ostaje nerazjašnjeno zbog čega je, prema nekim pričama, Štimac inzistirao da ga na klupi Cibalije zamijeni baš Siniša Jalić (postoje tvrdnje da je to bio i jedan od Igorovih uvjeta da se primi trenerskog posla). Jalićev mandat ionako je bio kratkog daha.

U svakom slučaju, puno posla čeka Matkovića i njegovog budućeg pomoćnika Dražena Pernara, koji je klub vodio u prošlom kolu protiv rastrčanog Osijeka. I sportski direktor zasigurno će zasukati rukave, jer Matković već ima jasnu viziju oko dovođenja neophodnih pojačanja.

"Još uvijek ne mogu reći da sam trener Cibalije jer me sutra čeka razgovor s čelnicima. Stoga, ne želim ništa prejudicirati. Kad postane službeno, onda ću progovoriti o svom planu rada i napretka." - kazao je Matković u razgovoru za Index.

D.R.

Pročitajte više