NBA DRAFT

Matković se oglasio nakon što je draftiran. Pelicansi objasnili što će s njim

Foto: FIBA

KARLO MATKOVIĆ postao je 25. hrvatski košarkaš izabran na NBA draftu nakon što su ga sinoć kao 52. zakaparili New Orleans Pelicansi. Iako neće u NBA već iduće sezone, 21-godišnjak iz Livna ostat će u Americi igrati Ljetnu ligu, što znači da će preskočiti kvalifikacijske utakmice hrvatske reprezentacije za SP 2023. protiv Slovenije i Finske.

Generalni menadžer Pelicansa Trajan Langdon najavio je američkim medijima da će Matković igrati Ljetnu ligu, koja se održava od 7. do 17. srpnja pa je za očekivati da će do tada provoditi vrijeme u novom klubu. Reprezentacija ključne utakmice za nastavak kvalifikacija igra 30. lipnja u Sloveniji i 3. srpnja u Rijeci protiv Finske.

Snovi postaju stvarnost

Matković je nakon drafta na Twitteru podijelio objavu Pelicansa i napisao: "Snovi postaju stvarnost." No zasad samo postaju, a postat će najranije na jesen 2023. godine. Langdon je, piše službena stranica Pelicansa, rekao da će iduću sezonu Matković sigurno provesti u Europi, a možda i više.

Do sada je 21 Hrvat zaigrao u NBA ligi. Šestorica draftiranih nikad nisu, bilo zato što se nisu izborili za mjesto ili jer se nisu ni odlučili za odlazak (Franjo Arapović, Josip Sesar, Stanko Barać, Ante Tomić. Goran Suton, Tomislav Zubčić), a trojica su u NBA došla kao nedraftirani igrači (Stojko Vranković, Damjan Rudež, Duje Dukan).

Pročitajte više