Matthäus: Müller povraća iznutra, sigurno nije htio čuti rečenicu poput one Tuchelove

Foto: EPA

BAYERN od 21 sat na stadionu Emirates protiv Arsenala igra prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka. Iako je minhenski klub ušao među osam najboljih klubova, dosadašnju sezonu pokušat će što prije zaboraviti. Nakon 11 uzastopnih nacionalnih titula Bavarci gotovo sigurno neće osvojiti Bundesligu, koja bi trebala pripasti Bayer Leverkusenu, dok su u njemačkom kupu ispali već u šesnaestini finala od trećeligaša Saarbrückena.

Također, otprije je poznato da će trener Thomas Tuchel napustiti klupu na kraju sezone, i to godinu dana prije isteka ugovora, što znači da se traži novi stručnjak. O teškoj situaciji u klubu pisao je legendarni njemački nogometaš Lothar Matthäus (63). 

"I ako se Müller izvana smije, iznutra povraća"

U kolumni za Sky Sports istaknuo je poraz Bayerna od donedavnog drugoligaša Heidenheima (3:2) u 28. kolu Bundeslige. Uz to je napisao kako "osjeća da Tuchel više ništa ne može napraviti u Bayernu" te naveo da mnogi igrači "ne mogu primiti pojedine odluke, analize i kritike" trenera.

"Xabi Alonso je u Leverkusenu sve igrače poveo na put do uspjeha. Tuchel nije poboljšao igrače kao što su Matthijs de Ligt, Alphonso Davies, Joshua Kimmich, Leon Goretzka i Thomas Müller. Davies i Goretzka trenutno su samo sjena nekadašnjih igrača jer im je trener oduzeo vjeru u sebe.

I ako se Müller izvana smije, iznutra povraća, što bi se reklo nogometnim rječnikom! Müller sigurno nikada nije želio čuti rečenicu poput one Tuchelove: 'Ovo nije igra Thomasa Müllera!' Kimmich je vjerojatno povratio kad je Tuchel govorio o poziciji šestice.

Kao igrač ne želite čuti da niste dovoljno dobri na poziciji na kojoj ste igrali kao lider i na njoj osvojili Ligu prvaka", napisao je Matthäus, koji je za Bayern u osamdesetima i devedesetima odigrao 410 utakmica i s njim osvojio 15 trofeja.

Matthäus vjeruje da Bayern može osvojiti Ligu prvaka

Matthäus je poručio da se igrači moraju izvući iz ove situacije te vjeruje da Bayern unatoč svemu može osvojiti Ligu prvaka. Smatra da sportski direktori Max Eberl i Christoph Freund "nakon sezone moraju donijeti kadrovske odluke, ali to neće biti lako jer mnogi igrači imaju dugoročne ugovore".

Juliana Nagelsmanna, izbornika koji će voditi Njemačku na Europskom prvenstvu, vidi kao najboljeg kandidata za trenera Bayerna s obzirom na to da će Alonso sigurno ostati u Bayeru.

Pročitajte više