Matthäus o Tuchelovom "eksperimentu": Najskuplji je u top formi, a ostao je na klupi

Foto: EPA, Profimedia

LEGENDARNI njemački nogometaš Lothar Matthäus (62) u kolumni za Sky Sport kritizirao je Bayern i trenera Thomasa Tuchela nakon teškog poraza od Bayera (3:0) u 21. kolu Bundeslige. Momčad trenera Xabija Alonsa ovom se pobjedom odvojila od Bayerna na vrhu tablice na pet bodova. Strijelci u velikom slavlju u Leverkusenu bili su hrvatski branič Josip Stanišić, koji je na posudbi upravo iz Bayerna, te Alex Grimaldo i Jeremie Frimpong.

"Najvažnija utakmica sezone"

Matthäus, koji je za Bayern u osamdesetima i devedesetima odigrao 410 utakmica i s njim osvojio 15 trofeja, istaknuo je da su Bavarci izgubili "u najvažnijoj utakmici sezone" te dodao: "Jako me iznenadilo što Bayern nije koristio zvijezde s Bayernovim DNK u igri. Da sam ja Tuchel, oslonio bih se na Matthijsa De Ligta, Joshuu Kimmicha i Thomasa Müllera, pogotovo u Leverkusenu."

Inače, Kimmich i Müller ušli su u 60. minuti, dok je De Ligt, stoper koji je prije dvije godine Juventusu plaćen 70 milijuna eura, ostao na klupi. Nizozemac je nakon susreta poručio da je bio spreman, odnosno da nije zbog ozljede propustio derbi. 

Matthäus naglašava da je De Ligt "najskuplji i po mnogima najbolji branič Bayerna", ali su obrambenu trojku umjesto njega činili Kim Min-jae, Eric Dier i Dayot Upamecano. Legendarni njemački nogometaš uvjeren je da će Bayer osvojiti titulu, a vjeruje i kako će Bayern razmisliti o smjeni Tuchela. 

"U Bayernovoj svlačionici ima nezadovoljnih igrača"

"Nije od jučer poznato da Bayern u svlačionici ima nezadovoljne igrače. Lošu atmosferu stvaraju eksperimenti poput ovog da branič vrijedan 70 milijuna eura ostaje na klupi, iako je u top formi, jer prednost ima novi igrač koji bi trebao biti pojačanje.

Trener može iritirati, ignorirati ili zanemariti svlačionicu, ali onda mora uvjerljivo pobijediti. Tuchel to nije uspio. Predugo situacija u Bayernu nije dobra i rezultat toga se vidi na terenu", poručio je Matthäus.

Pročitajte više