Mavsima trebao 141 koš i 19 trica za pobjedu

DALLAS MAVERICKSI su sjajnom pobjedom 141:137 u trećoj utakmici polufinala Zapada kod Sacramento Kingsa vratili prednost u seriji i sada vode sa 2:1. Za pobjedu u Kaliforniji Tekašanima je trebao čak 141 koš i dva produžetka, te fenomenalni Nick Van Exel koji je postigao 40 poena.

Igrač odluke Van Exel dao je osam koševa u drugom produžetku za trijumf Mavsa, a prije toga je dvaput spašavao svoju momčad - pogodio je dvicu tri sekunde prije kraja za produžetak, a potom i dva slobodna bacanja kojima se otišlo u drugi dodatni period. Veliku pomoć imao je u Steveu Nashu (31,11 asista) i Dirku Nowitzkom (25, 20 skokova), a broji se i deset koševa pričuve Walta Williamsa - sve u produžecima.

Dallas je utakmicu dobio riskantnom taktikom koja se temeljila na tricama - "ispalili" su ih čak 42 što je osam više od rekorda lige, a srećom po njih, čak 19 je ušlo.

Kingsi su se u takvom odnosu snaga još dobro držali i to bez svojeg najboljeg igrača Chrisa Webbera koji je ozlijedio koljeno u drugoj utakmici. Peđa Stojaković (39) i Mike Bibby (18) bili su najučinkovitiji kod domaćina, koji će priliku za poravnanje imati za dva dana opet u svojoj dvorani.

Philadelphia 76ersi su sa 93:83 pobijedili kod kuće Detroit Pistonse i smanjili zaostatak na 2:1. Za razliku od spektakla u Dallasu, ovdje je pobjednika odlučila obrana i činjenica da su Sixersi imali Allena Iversona, najboljega strijelca utakmica sa 25 koševa, a imao je i 11 asista. Keith Van Horn (17) i Derrick Coleman (15) pomogli su Iversonu kod Sixersa, dok su Richard Hamilton (24) i rookie Tayshaun Prince (17) branili čast Detroita.

Pročitajte više