Mayweather: Conor je veliki šampion, ovo je bila moja zadnja borba

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON uvjerljive pobjede u kojoj niti u jednom trenutku nije bilo upitno tko dominira i kontrolira borbu, Mayweather je bio vrlo korektan, za razliku od prepucavanja prije borbe:

"McGregor je stvarno tvrd i izdržljiv. Bio je bolji nego sam očekivao, davao mi je stalno nove kuteve u napadu i morao sam se prilagoditi."

Upitan o odnosu prema navijačima, rekao je:

"Obećao sam dvije stvari. Prva je da ću se odužiti za borbu protiv Pacquiaoa i biti odlučniji, i to sam napravio. Druga je da ova borba neće ići do odluke. Mislim da smo i Conor i ja dali gledateljima ono što su htjeli vidjeti i da su se dobro zabavili. Plan za borbu bio je pustiti ga da ispuca svoje najbolje i najteže udarce na početku. Boksački meč traje 36 minuta, a u slobodnoj borbi tek 25. Znao sam da moje pravo vrijeme nastupa baš kad on padne, jer se uvijek sprema za 25 minuta borbe. Čekao sam, bio strpljiv i iskoristio priliku kada je došla", rekao je nepobijedivi Amerikanac.

 "Ova pobjeda je jako bitna. Ugled i reputacija boksa bili su na kocki, ali sam sačuvao čast boksa. I MMA i boks su strašni sportovi. Hvala fanovima i jednog i drugog sporta, ovo je sve moguće zahvaljujući njima", dodao je.

Budući da je ovom pobjedom stigao do rekorda 50-0 čime je oborio rekord Rocky Marciana, upitan je bio i za to postignuće koje će mnogi osporiti s obzirom na to da je stiglo protiv borca koji nema profesionalni rekord iza sebe:

"Pobjeda je pobjeda. Rocky Marciano je legenda i sretan sam što ću jednog dana biti uz njega u boksačkoj Kući slavnih."

Za kraj, potvrdio je svoje daljnje planove i iskazao poštovanje suparniku:

"Ovo je bila moja posljednja borba. Hvala svim navijačima još jednom. Volimo Irsku, poštujemo tu zemlju, a Conor je veliki šampion."

Pročitajte više