Mayweather: Ja sam najveće ime MMA sporta

Foto: Armando Arorizo/EPA 
NAJBOGATIJI boksač u povijesti, Floyd Mayweather, prošlog tjedna javnosti je otkrio kako planira zatražiti MMA licencu, a za borbe u slobodnoj borbi sprema se s prvakom velter kategorije, Tyronom Woodleyjem.
 
U intervjuu koji je dao za Fighthype otkrio je neke zanimljivosti o treninzima.
 
"Već sam krenuo s treninzima. Krenuo sam s bazičnim pripremama. Razmišljam o nastupanju u slobodnoj borbi. Kontempliram. Krenuo sam trenirati u Miamiju. Veselim se eventualnom nastupu koji bi se mogao dogoditi do kraja ove godine. Ne znamo još u ovom trenutku. Trenutačno su šanse 50-50. Nije 100 posto, iako već treniram. Ne znam još, ali mogu potvrditi da sam jako, jako zainteresiran. Za sve vam treba vremena, za sve treba vrijeme…", izjavio je bivši višestruki svjetski boksački prvak.
 
Mayweather je posljednji meč u boksačkoj karijeri odradio u kolovozu prošle godine kada je slavio protiv Irca Conora McGregora prekidom u desetoj rundi.
 
Glavni čovjek UFC-a Dana White za jedan od glavnih ciljeva postavio si je dovođenje slavnog boksača u UFC.
 
"U ovom trenutku nisam siguran kako će se sve rasplesti. Sve je ovo igra brojki. Ja samo gledam brojke. Ako brojke kažu da mi se više isplati boksački revanš s McGregorom, on bi se mogao i dogoditi. Ono što morate shvatiti o meni, ja nisam taj koji izbjegava protivnike. Conor McGregor je bio opasan, neugodan protivnik. Kao što on vjeruje da ima dinamit u rukama kada stavi rukavice od četiri unce i ja osjećam da imam bombe u rukama. Bunio se nešto što je sudac, prema njemu, prerano prekinuo prvi meč, ali ako je sudac htio da ga ubijem u ringu, trebao je pustiti dalje. Zapravo ga je spasio", izjavio je 41-godišnji Amerikanac.
 
Floyd je razgovor završio u svom stilu.
 
"Ono u što sam siguran jest da sam najveće MMA ime u ovom trenutku. To je činjenica. Drugo najveće ime je Conor McGregor. I to je činjenica. Gledajte, ovdje se samo radi o zabavi. Volim se zabavljati. U prve dvije ili tri runde nisam uopće boksao, pustio sam da on radi. Ali u MMA-u bi bilo totalno drugačije jer nemamo cipele na nogama i imamo rukavice od četiri unce. Ako mislite da sam brz s rukavicama od osam unci, zamislite samo koliko sam brz u rukavicama od četiri unce", rekao je Mayweather.
 

Pročitajte više