Mayweather objasnio zašto je McGregora nazvao pederom

Screenshot (Youtube)

I DALJE se vuku repovi s prošlotjedne promotivne turneje za boksački super meč između Floyda Mayweathera i Conora McGregora. Tko je bio bolji, tko je izvukao deblji, a tko tanji kaj? Tko je stekao psihološku prednost? Je li sve bilo namješteno ili je mržnja između ove dvije borilačke ikone stvarna? Samo je dio pitanja na koja se i dalje pokušava odgovoriti u razno raznim analizama.

No, jedna tema se ipak i dalje ističe u odnosu na ostale. Američki mediji su, naime, šokirani i neugodno iznenađeni primitivnim rječnikom i uvredama koje je dvojac međusobno sipao, pogotovo na dvjema posljednjim konferencijama u New Yorku i Londonu.
 
McGregoru se najviše zamjeraju rasistički izrazi kojima je častio svog protivnika i njegov tim, a tu se ponajviše misli na izraz “majmun”, kao i rečenicu koju je više puta ponavljao “pleši za mene majmunčiću”. Dakako, radi se o izrazima koji imaju rasističke konotacije, iako Irac takve optužbe odbacuje.
 
Mayweather mu nije ostao dužan pa ga je u Londonu nazvao “pederom”. U osjetljivom američkom liberalnom društvu to je nedopustivo, pa se stoga slavni boksač već nekoliko dana javnosti pokušava ispričati za svoj rječnik.
 
U službenom odgovoru koji je objavio TMZ, Mayweather objašnjava zašto je upotrijebio upravo taj izraz za svog protivnika.
 
"Razlog zašto je Floyd nazvao Conora s riječi koja počinje na ‘p’ jest taj što je Conor nazvao Floyda majmunom. Floyd nema ništa protiv homoseksualaca. Niti najmanje. Floyd ima mnogo homoseksualnih osoba koje rade za njega. Floyd ima samo poštovanje za sve homoseksualne osobe. Conor je crnu rasu nazvao majmunima. Govorio je s nepoštovanjem o Floydovoj majci i kćerki. Postoje neki nivoi koji se ipak ne prelaze, preko kojih se ne ide”, stoji u izjavi za medije.

Pročitajte više